Wilderness – This World Is Not Ours

Skivrecension — Publicerat 16:21 den 24 april 2015 av Sofie Gustavsson

Röstsamplingen är det första jag reagerar på. Rösten från en av 1900-talets viktigaste författarinnor, Sara Lidman, dyker direkt upp i första spåret ”Bandung City Rockers”. Det ger mig en känsla av att bandet har tänkt till, att det Lidmans röst berättar betyder något. Det inger hopp och melodin från gitarren som följer hakar på i samma anda.


Läs mer
Etiketter: ,

Neverstore: Göteborg, Stora Teatern 23/4

Spelning — Publicerat 14:28 den 24 april 2015 av Anna Engström

Jag var nyfiken på att se vad för människor som skulle vara på Neverstores spelning i Göteborg. Skulle det vara gamla trogna fans som hängt med sedan starten eller skulle stället vara fullt med nya fans som upptäckt dem via melodifestivalen?


Läs mer

José González gästar Calexico i ny video

Ny musik — Publicerat 13:38 den 24 april 2015 av Madeleine Bergquist

Klockrena singeln "Falling From The Sky" från nyligen släppta Calexico-plattan Edge of the Sun har fått en video i regi av Mikel Cee Karlsson och lite otippat gör José González en roll i videon. Kul samarbete och ännu mer spännande blir det av att veta att handlingen i videon fortsätter i Gonzalez kommande video som släpps den 12 maj.


Läs mer
Etiketter: ,

Listan v.17

Lista — Publicerat 08:46 den 24 april 2015 av Redaktionen

Redaktionen bjuder på sina musikaliska favoriter från veckan som gått. Som vanligt är det en gott och blandat-påse som räcker hela helgen.


Läs mer

Bäddat för Trubbel - Två Sjundedelar Av Ett Liv

Skivrecension — Publicerat 19:05 den 23 april 2015 av Anna Engström

Två Sjundedelar av ett Liv är det raka rör. Rappt och argt. Malmökvartetten öser ut snabba dängor och i vanlig ordning är spåren knappt längre än två minuter. Varje låt är en oväntad käftsmäll. Med humor och frustration lägger de snabba riff till vardagens ekorrhjul.


Läs mer

Aurelia Dey - Gyllene Tider

Skivrecension — Publicerat 12:50 den 23 april 2015 av Vesna Prekopic

Aurelia Deys debutalbum Gyllene Tider är adrenalinpumpande musikalisk in-your-face-attityd.


Läs mer

Cobain: Montage of Heck - en blivande dokumentärklassiker

Musikfilm — Publicerat 07:49 den 23 april 2015 av Vesna Prekopic

”I hate myself and I want to die”. Orden hamrar i huvudet när Brett Morgens dokumentär om Kurt Cobain och Nirvana är slut efter drygt 2,5 timme.


Läs mer

John McCullagh And The Escorts – New Born Cry

Skivrecension — Publicerat 21:37 den 22 april 2015 av Sofie Gustavsson

När jag möts av trummorna och gitarren i ”She's Calling Me”, som är första spåret på New Born Cry skulle det lika gärna kunna vara början på en Johnny Cash-låt. Det typiska sound som man även kan höra i Jake Buggs musik.


Läs mer

Passenger – Whispers II

Skivrecension — Publicerat 20:21 den 22 april 2015 av Sofie Gustavsson

Mike Passenger Rosenberg har gett ut skivor sedan 2007, men det stora genombrottet kom 2012 med hiten ”Let Her Go”. Hans personliga stil har tagit honom upp på topplistor runt om i hela Europa. Förra året släppte han Whispers och nu kommer uppföljaren Whispers II.


Läs mer
Etiketter: ,

Jonas Bergstens "Snutansikte" har blivit video

Ny musik — Publicerat 12:50 den 22 april 2015 av Kalle Larsson

Om du har missat Jonas Bergstens vårsprudlande ”Snutansikte” har du inte fattat nånting. En bitterljuv, lagom skramlig poppärla om hur mycket sämre hennes nya pojkvän är - det är liksom alla rätt så här i sena april.


Läs mer
Etiketter: