Katéa försätter oss i skandinavisk poptrans

Ny musik — Publicerat 17:34 den 31 mars 2015 av Kalle Larsson

Ta det bästa från Lana Del Rey, släng in lite Adele och Amy Winehouse i mixen och placera slutresultatet framför en fond av midnattssol och oändliga, trolska skogar. Grattis, du har precis blivit överkörd av Katéas nya singel ”That Ain't Love”.


Läs mer
Etiketter:

Musikstreamningsgåtan förblir olöst

Krönika — Publicerat 14:57 den 31 mars 2015 av Anders Nilsson

Jay Z köpte nyligen loss musikstreamingtjänsten Tidal för en halv miljard. I går samlade han världsnamn som Rihanna, Beyoncé, Nicki Minaj, Alicia Keys och Daft Punk i New York för att nylansera tjänsten som tidigare var Wimps motsvarighet till Spotify Premium.


Läs mer
Etiketter:

Ash & Iron bjuder på skäggig melankoli

Ny musik — Publicerat 11:00 den 31 mars 2015 av Madeleine Bergquist

Vid Möllevångstorget i Malmö har låtskrivaren John Berneli och trummisen Petter Bengtsson spelat in Ash & Irons första singel "Wolves" - enligt egen utsago inspirerad av nordisk melankoli och amerikansk folkrock. Mina tankar förs genast till skäggiga band som Grand Archives, Great Lake Swimmers och Midlake. Tydligen kommer fler släpp under våren. Känns som att det kan bli passande lägereldsmusik till sena sommarnätter.


Läs mer
Etiketter:

Månadens PS: mars

Månadens PS — Publicerat 12:15 den 30 mars 2015 av Rockfoto

För tredje gången det här året är det dags att göra en månatlig summeringen av plattor vi lyssnat på med inte hunnit med att recensera. Håll till godo!


Läs mer

Neostalgia 15 år (Absolute Body Control, Rave The Reqviem m.fl.): Babel, Malmö 28/3

Spelning — Publicerat 08:10 den 30 mars 2015 av Anton Lindskog


För den som bor i södra Sverige och gillar synthmusik behöver Neostalgia ingen närmare introduktion. Klubben firar 15 år med ett evenemang som täcker in det mesta av det som vi förknippar med Skånes allra främsta synthinstitution - EBM, electro och industri. Gammalt och nytt. Svulst och minimalism.


Läs mer

Jamie XX, Idris Muhammad och om att återupptäcka musikhistorien

Krönika — Publicerat 22:45 den 29 mars 2015 av Ola Elleström


I fredags tipsade vi om Jamie XX:s nya låt ”Loud Places” på vår tipslista som vi har en gång i veckan. Jamies bandkollega från The XX, Romy (Madley-Croft), är med som featured artist då hon bidrar med sång. Men låten kunde lika gärna ha presenterats som ”Loud Places feat. Idris Muhammad". Låten bärs nämligen upp av en ursnygg sampling av ”Could Heaven Ever Be Like This”, den kanske mest kända (eller minst okända beroende på hur man vill se det) låt som Idris Muhammad släppte.


Läs mer

Första singeln från The Lola O är här

Ny musik — Publicerat 18:55 den 29 mars 2015 av Madeleine Bergquist

Tove Los och No No Nos bolag Warner var snabba med att signa göteborgska duon The Lola O och nu är första singeln "Jolly" med tillhörande video ute. Sångerskan "Lola" (egentligen Freja) har en röst som inte är helt väsensskild från sångerskor som Florence Welch och Adele. Spår i kaffesump och tror att det här kan funka både på hemmaplan och internationellt. Fin musik att avrunda helgen med! Spana in videon nedan:


Läs mer
Etiketter:

Evan Dando: Mejeriet, Lund 27/3

Spelning — Publicerat 15:41 den 28 mars 2015 av Madeleine Bergquist

Jag var femton år gammal när jag såg videon till Lemonheads “Into Your Arms” första gången. Även om det är en bra låt i sig, var det den vackra, dansande frontfiguren som fick mig att fastna. Puberteten, ni vet. Och jag var inte ensam i min förälskelse, Evan Dando var nittiotalets alternativa musikscens kanske främsta posterboy.


Läs mer
Etiketter: ,

I'm from Barcelona - Growing Up Is For Trees

Skivrecension — Publicerat 11:49 den 28 mars 2015 av Kalle Larsson

På sjuttiotalet fanns det människor som trodde att blommor kunde rädda mänskligheten. Att kosmos kunde enas i en enda gräsdoftande batikbubbla av kärlek och andlighet. Mer eller mindre lättklädda skulle folk gå omkring, barfota på böljande sommarängar, och binda flummiga kransar av fjolårsgräs och kamomill. När kvällen sedan kom skulle alla krypa in i sina organiska tipis, ta fram sina radband, tända en välsignad brasa och chanta trestämmiga indiska böner ända in på småtimmarna.


Läs mer

"Let It Go" - JOLYMPIX

Ny musik — Publicerat 11:28 den 28 mars 2015 av Kalle Larsson

Vi homo sapiens har många behov. Mat, vatten, tak över huvudet. Kärlek och närhet. Wifi, Starbucks och vintagekläder. Det här är inga nyheter, direkt. Men vad många inte tänker på är allas vårt behov av suggestiv electro. Människans gamla reptilhjärna vill liksom inget hellre än att styra kroppens alla extremiteter i en perfekt synkad ormdans till ett lagom nochigt downbeat, en repetitiv text och en tät synthmatta.


Läs mer
Etiketter: