Veckans bästa spelningar 13 - 19 april


Denna veckas tips innefattar allt från poetiskt vitsig pop till hiphopens starkast lysande stjärna just nu. Så ut i klubbnatten med er!

STOCKHOLM:

16 april: Deportees. Dramaten. kl.2o

2009 års bästa album signerat ett svenskt band var enligt många, närmare bestämt nästan 25 olika tidskrifter och magasin, ett från Umeå döpt Under The Pavement - The Beach. Om Deportees räknades som vördade popsnickrare från norr tidigare gjorde bandets tredje album det ett faktum få i Sverige kunde undgå, och med 2011 års Island & Shores blev det övertydligt att Deportees är ett band hela världen borde ta till sig och njuta av. I april gör ska Umeå-bandet spela på Dramaten i Stockholm, en spelning som säkerligen kommer räknas som ett av Deportees allra finaste någonsin efteråt.

16 april: Russian Circles + Deafheaven. Strand. kl.21

När traditionell post-rock och dess mest populära artister hyllas för sina evigt filmiska drag och ambitioner lockar band som Russian Circles och Deafheaven till sig fans från den hårda skolan och lovord om just all metal som får plats i musiken. Dessa två oljudsälskande band är goda vänner och lutar sig åt varsitt håll inom metalvärlden, där Deafheaven tar stegen mot det svarta och mörka, och Russian Circles håller sig närmare de traditioner post-rock har och älskas för. I april spelar de tillsammans på Strand i Stockholm.