Inför Peace & Love 2012: Camilas version

Festival — Publicerat 16:11 den 26 juni 2012 av Camila Astorga Díaz

Camila Astorga Díaz och Linnéa Pettersson är Rockfotos utsända skribenter på Peace & Love 2012. Först ut är Camila som peppar inför både hiphop och hårdrock. Läs hennes inför-text här:

Förutom det uppenbara i att råka snubbla över fantastisk musik när man minst anar det, är det alltid svårt att veta vad som kommer att vara bäst i förväg. Rent spontant kan jag känna att en onsdag som inleds med hiphopparen Mac Miller (US) är det ultimata sättet att inleda festivalen. Jag kände inte till honom för någon månad sen men har fastnat för hans flow och sätt att angripa beatet. Lite kuriosa: Han råkar ha gått på samma high school som Wiz Khalifa, i Pittsburg. Lite senare under onsdagskvällen spelar Vånna Inget. Fyramannabandet från Malmö låter rivigt, vasst men aldrig gnälligt.

Under torsdagen spelar Regina Spektor, som alltid ger mig rysningar med sina märkliga men fantastiska pianoballader. Jag hoppas få höra Oh Marcello, från den nya skivan, live. Senare under kvällen spelar Imperial State Electric. Och just när det gäller hårdrock så måste det verkligen vara svängigt för att det ska gå hem hos mig, så jag hoppas de bjuder på minst lika mycket dubbeltramp, körstämmor och handklapp på scen som på skiva.

Under fredagen blir det svårt att slita sig mellan Idiot Wind som spelar ungefär samtidigt som Rebecca & Fiona och kanske framförallt tight när popundret Albin Gromer följs alldeles direkt av beatsmästarna Mash Up International. Men allra, allra, allra mest ser jag fram emot att se Lilla Sällskapet. Inga textrader är för klyschiga och allt, precis allt, de rör vid blir till guld.

Och lördagen blir svår att beskriva. Visst kommer jag vilja se The Shins, Amanda Mair och min gamla tonårsidol Navid Modiri (som för tio år sedan hade ett band som bland annat spelade på skolbibliotek och kombinerade reggaerap med poesi).

Men allt överskuggas också av att Rihanna spelar under lördagsnatten. R'n'b-drottning, hiphopgeni, popartist. Hon är allt och ingenting. Hon är episk i ordets rätta bemärkelse.

Här är min inför-P&L-pepp-playlist.