Kent: Trädgårdsföreningen, Göteborg 14/7

Spelning — Publicerat 23:29 den 15 juli 2012 av Malin Niklasson

Det är ett Kent i högform som intar scenen inför den taggade och semesterglada Göteborgspubliken. Nu och dåtid möts i Trädgårdsföreningen denna afton, både när det gäller åldern på publiken och den låtlista vi bjuds på. Det är en ödmjukare, mer tillmötesgående Joakim Berg som tillsammans med resten av bandet spelar musik nonstop för en fullsatt publik. Kent har till denna turné satsat på att bjuda in till en ordentlig show. Både ljud och ljus är välkomponerat och scenen smyckas inledningsvis av en ridå som under de första låtarna faller ner i omgångar, allt är genomtänkt. När den sista biten av ridån faller till tonerna av låten ”Sjukhus” fullkomligt exploderar publiken i takt till det starkt blinkande ljuset som skiftas i lila och orange.

Över tiotusen personer i alla åldrar sjunger med i de låtar som Kent har levererat från mitten av nittiotalet fram till idag. Givetvis får det senaste albumet Jag är inte rädd för mörkret stort utrymme i låtlistan. Överraskar gör låten ”Färger på natten” som visar sig fungera alldeles ypperligt som en allsång. Givetvis finns det även plats för klassiska låtar som ”747”, ”Musik Non Stop” samt kvällens absoluta höjdpunkt, ”Berg och Dalvana”. En låt som härstammar från albumet Hagnesta Hill som inte spelats särskilt många gånger i turnésammanhang. Det var många hjärtan som slog ett lyckligt extra slag.

Vi får reda på att titeln ”Skisser för sommaren” från albumet En plats i solen är en stulen titel och att Göteborgspubliken är den bästa publiken i Sverige, men det får vi inte säga till Stockholmarna. Finalen innehåller både den första singel från senaste albumet, låten ”999” samt kärleksförklaringen ”Utan dina andetag”. Kvällen avslutas sedan med fantastiska ”Mannen i den vita hatten” där extraverserna aldrig vill ta slut. Detta är Kents sommar, se till att njuta av den.

OBS: Bilden är tagen under en av Kents tidigare spelningar på Trädgårdsföreningen i våras.