Little Annie & Baby Dee till Sverige

Little Annie kallade sig en gång i tiden för Annie Anxiety och var med i Crass – tidernas kanske mest principfasta anarko-punkband som t.o.m. gjorde aktiva försök att störta Thatcher-regimen. Hon är idag en erkänd konstnärinna, skådespelerska och har samarbetat med mängder av ansedda namn i undergroundmusik-kretsar från dub-legenden Adrian Sherwood till avantgarde- och industriakter som Coil och Nurse With Wound.

Förra året kom State Of Grace, ett samarbete med Baby Dee (bilden) – en begåvad pianist/harpist/sångerska med en minst sagt brokig bakgrund. Baby Dee föddes som man och var en gång kantor i katolska kyrkan, ett jobb som hon tvingades lämna i samband med könsbytet. Därefter försörjde hon sig som performance-artist (med androgyniteten som säljande gimmick) och hann även med en kort karriär som arborist, vilken fick ett abrupt slut när hon av misstag fällde ett träd på ett hus. Men framför allt har Baby Dee skrivit rörande vackra sånger om personliga trauman blandat med små, humoristiska funderingar.

Nu är de ute på en gemensam turné där de kommer att framföra låtar från State Of Grace men även från sina soloalbum. Två Sverigedatum är inplanerade: Den 23:e maj på Stora Teatern i Göteborg följt av den 24:e maj på Inkonst i Malmö. Missa inte chansen att se två av New Yorks största personligheter och mest originella begåvningar på en och samma gång. Kolla in några fina klipp nedan:

Little Annie & Baby Dee – State Of Grace

Little Annie – Billy Martin Requiem

Baby Dee – The Dance Of Diminishing Possibilities