Listan v.26


Månadens sista fredagslista bjuder bland annat på spelningstips i Malmö, syntslingor från Berlin och hårda remixtoner från Syster Sol – varsågoda!

Chain and the Gang + Arre! Arre! på Moriskan i Malmö (spelning)
Kvällens måste i Malmö är det här. De lokala aktörerna Get Daun och Indie Indie Superklubb går samman och presenterar en spelning: Ian Svenonius’ Chain and the Gang och Malmöitiska stjärnskotten i Arre! Arre! som vi skrev om nyligen här. Dessutom har Arre! Arre! nu släppt en EP som en kan lyssna på!

Läs mer om spelningen här.

Grimes – ”Go” (låt)
Rihanna ratade Claire Bouchers ”Go”, men hon deppar inte för det, utan släpper låten under sitt eget alias Grimes. Kul för oss musikälskare.

Esben and the Witch – ”Blood Teachings” (låt)
Britternas nightmare pop fortsätter att imponera. Efter den mäktiga ”No Dog” som vi tipsat om tidigare och som fortfarande känns som en av årets absolut starkaste låtar, följer nu något som till en början förefaller mer lågmält och harmoniskt. Men efter lite störande av allmän ordning avslutas låten ändå i nån slags skräckfilmsland. Vi älskar och längtar efter kommande albumet A New Nature (släpps 1 september).

Ballet School – ”Cherish” (låt)
Tunga synthar, snygg melodi och löjligt catchy refräng. Känns inte så mycket Berlin om denna Berlintrio, men det spelar ju mindre roll. Låter som en blivande megahit.

Syster Sol – ”Drama” (video)
Sveriges reggaedrottning släpper nu remix på den sollätta singeln ”Drama”. I Jamtech Foundations remix står basen och beatsen nattklubbstunga och den snygga videon visar upp en Syster Sol som klär utmärkt i den mörkare musikaliska skruden.