Hallå där… Steso Songs!

Karolina Stenström, mer känd under sitt alias Steso Songs, släpper idag EP:n Lilies on Fire på kassett och digitalt via skivbolaget Lyckan. En EP som bland annat Tom Malmros (This is Head) och Linus Nordmark varit med och spelat in. Vi kollade läget med Steso Songs inför dagens släpp.

Hur kommer det sig att du väljer att släppa Lilies on Fire på kassett? Vad är det du gillar med det formatet?

– Det är nog mest att jag inte gillar CD-formatet, att det är tråkigt att bara släppa digitalt och att jag inte har råd att pressa en vinyl. Jag har varit inne på kassetter i några år nu och försökte starta en liten etikett vid namn Lyckan MC typ 2010, men släppte bara en kassett där, en samling. Kassetter låter bra och man kan inte växla mellan låtar så enkelt utan tvingas att coola ner sig och släppa Spotify-hetsen som jag observerat hos vissa ibland, att man bara ska lyssna på de låtar man gillar bäst och klicka förbi allt som låter konstigt eller segt.

Du bor just nu i Hultsfred igen. Hur tycker du att Hultsfred är som musikstad för tillfället? Jämför gärna med hur det var under din uppväxt.

– Det är rätt dött och i mina ögon har det alltid varit det. Förutom de där dagarna på året då det var festival. Det har liksom aldrig direkt funnits någon scen i Hultsfred, inga bra replokaler eller studios eller kreativa sammanhang. Eller så kanske det funnits, men jag har aldrig varit med där i alla fall. När jag växte upp och spelade i Alien She så repade vi i skolans musiksal efter att ha övertalat vår musiklärare. När vi hade spelning här rev folk ner våra affischer. Vi spelade aldrig in nåt i Hultsfred utan drog till andra städer och sen lärde vi oss spela in själva. Men jag har nog aldrig ingått i nåt sammanhang i Hultsfred direkt. För att jag inte är sportig kanske, vet inte.

Hur ser planerna inför 2015 ut?

– Släppa album på vinyl, göra fanzines och spela mycket live. Om nån vill ha mig. Jag skulle vilja vara lite mindre DIY också, för annars kommer jag snart att drabbas av en stressrelaterad sjukdom och det kommer inte vara för att jag spelat piano för mycket, tyvärr. Men jag vet inte, det känns som jag bränt 48029430 broar. Det är skönt på ett sätt, för då kan man verkligen göra vad man vill. Men det logistiska helvetet kvarstår ju. Vi får se.

Vill du se Steso Songs live så har du chansen att göra det på Koloni i Göteborg på fredag och på Dynamo i Norrköping på lördag.